Peste 50% din restaurantele din România nu au profit

 

Peste 50% dintre restaurantele din România nu au profit, pe fondul scăderii puterii de cumpărare a românilor, iar 50.000 de angajați riscă să rămână pe drumuri, a anunțat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism.

 

Cel puţin 50% din restaurantele din România nu merg în profit în momentul acesta. Sunt 50.000 de angajaţi care au probleme. Gândiţi-vă că Oltchim are doar 3.000 de oameni”, a spus Murad, conform Mediafax.

 

Nu aş vrea să facem ceva acum care să nu fie considerat fair-play. Dar cum se instalează noul guvern, îi vom solicita introducerea tichetelor de vacanţă şi TVA la alimentaţie publică redus de la 24% la 9%. După alegeri, dacă nu se vor rezolva aceste probleme, vom intra mai întâi în grevă japoneză pentru o oră. Toate hotelurile membre FPTR nu vor caza pe nimeni timp de o oră, după care vor urma alte măsuri, dacă va fi necesar”, a mai adăugat acesta.

 

Murad a arătat că hotelierii au scăzut prețurile, deși taxele au crescut. ”Creşterea de tarife nu este o măsură, pentru că şi aşa consumul este mic. Noi suntem prinşi la mijloc - pe de o parte statul şi taxele, iar de partea cealaltă consumatorul, care nu mai are posibilităţi”, a adăugat Murad.

 

România eliminată din cataloagele tipărite de TUI

 

Comentarii Facebook