Perficient finalizează achiziția Smedix Inc.


Perficient, Inc. (Nasdaq: PRFT)(“Perficient”), unul din liderii mondiali în consultanță pentru transformarea digitală a celor mai mari întreprinderi și branduri internaționale, a anunțat în 16 Ianuarie 2024 finalizarea procedurilor de achiziție a SMEDIX, Inc., o companie româno-americană concentrată pe dezvoltarea de software pentru dispozitive medicale, dar și de soluții proprii, unul dintre liderii programării biotehnologice de vârf. Cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ 12 milioane USD, firma SMEDIX, Inc., cu sediul în San Diego și birou local în Cluj-Napoca, devine începând cu 16 Ianuarie 2024 parte a rețelei de aproape 40 de locații Perficient, un univers al proiectelor certificate și livrate global cu o abordare Agile, tranzacționat pe piața de valori NASDAQ și cu o capitalizare de piață de aproximativ 2.3 miliarde USD.

Smedix_3.jpg

Perficient a anunțat procedura de achiziție a SMEDIX, Inc. la 20 Octombrie 2023, iar finalizarea demersurilor reprezintă alăturarea companiei americano-române la cele aproape 40 de locații de birouri și centre de livrare globale și naționale, deținute integral în America de Nord, America Latină, Asia și Europa. Având acces la capacitățile globale de livrare ale Perficient, locația din România va lucra într-o colaborare continuă cu acestea, pentru a oferi un model convingător și puternic de dezvoltare software, de testare și suport pentru clienții Perficient, asigurându-se că va avea oamenii potriviți, la locul potrivit și la momentul potrivit. Dezvoltându-se împreună în această rețea globală, biroul din România va oferi servicii la un nivel superior, bazându-se pe echipe de proiect, certificate, cu experiență și o abordare Agile a livrării la nivel mondial. Totodată specialiștii români se vor alătura unei echipe de peste 7000 de colegi talentați, ce aduc, pe întreg mapamondul, un nivel de neegalat de dedicare, efort și pasiune în tot ceea ce fac.

Odată cu această achiziție, biroul din România își va extinde capacitățile existente și acoperirea globală, pentru a continua să furnizeze soluții software de tehnologie medicală, de clasă mondială, pentru mai multe companii de top în domeniul sănătății și științelor vieții. Colegii din România vor avea acces la sistemul robust de resurse de dezvoltare a carierei al Perficient, toate fiind concepute pentru a-i ajuta pe angajați să-și perfecționeze abilitățile existente și să dezvolte altele noi, pe măsură ce își construiesc cariera la Perficient. Intenția Perficient este de a continua să angajeze în Cluj/România, adăugând gradual angajați suplimentari în regiune, în timp ce compania va aduce în Cluj-Napoca mai multă dezvoltare de software medtech și activitate tehnologică.

Smedix_4.JPG

SMEDIX Inc., compania de dezvoltare software ce operează în domeniul biomedical, a fost fondată de specialiști în domeniul software-ului medical și al biotehnologiei. Cei peste 20 de ani de experiență în leadershipul echipelor de software și al dezvoltării de programe software în domeniul medical s-au bazat pe flexibilitate, cunoștințe, experiență și aptitudini ce au permis parcurgerea tuturor etapelor din ciclul de viață al unui produs software complex. Sediul de la Cluj-Napoca este beneficiarul unor investiții considerabile în infrastructură și dotări, coroborat cu beneficii oferite echipei de specialiști, și având rezultate remarcabile în domeniul continuu inovator al sănătății.    

Perficient este una dintre cele mai importante companii de consultanță digitală la nivel mondial. Ne imaginăm, creăm, proiectăm și rulăm, prin transformare digitală, soluții care ajută clienții noștri să-și depășească așteptările, să depășească concurența și să-și dezvolte afacerea. Cu capacități de strategie, creative și tehnologice de neegalat, aducem gândire mare și idei inovatoare, împreună cu a abordare practică pentru a ajuta cele mai mari întreprinderi și cele mai mari mărci din lume să reușească. Tranzacționat pe Nasdaq Global Select Market, Perficient este membru al indicelui Russell 2000 și al indicelui S&P SmallCap 600. 

Mai  multe informații: www.perficient.com

Comentarii Facebook