Pe Găvrea, șeful Tetarom SA, îl lasă RECE mutarea unei secții Emerson de la Cluj la Oradea. Cine îl pune la punct

 

Directorul societății Tetarom SA, Viorel Găvrea, susține că nu vede nicio problemă în decizia companiei americane Emerson de la muta o secție întreagă de la Cluj la Oradea.

 

Nu este nicio problemă. Este decizia companiei, dar ei vor continua să investească și la Cluj”, a spus Găvrea.

 

Întrebat dacă SC Tetarom SA, o societate deținută de Consiliul Județean Cluj, a făcut demersuri pentru a oferi un teren pe care să se extindă compania Emerson, Găvrea a spus că ”nu este Clujului deținătorul tuturor spațiilor de afaceri. Vor continua și la Cluj-Napoca, dar și la Oradea. Ați citit comunicatul lor, în care explică motivele relocării. Nu am niciun comentariu de făcut”, a mai spus Găvrea.

 

Președintele interimar al Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, l-a pus la punct pe directorul Tetarom SA. 

 

Este o chestiune pornită de mult timp. Mă îngrijorează, dar nu mă pot băga în politica firmei. Își restructurează producția. Au zis că relochează o linie de persoane, dar au 100 de locuri de muncă libere. Ce însemnă asta și cum sunt pregătiți oamenii care pleacă nu mi-au dat detali. Fiecare mișcare mă îngrijorează”, a declarat Vakar Istvan.

 

În prezent, în Parcul Tetarom II, unde este fabrica Emerson la Cluj, nu mai teren pentru extindere. ”Mai este o suprafață de teren spre Someș, cu care a contribuit Primăria Cluj-Napoca la capitalul social al Tetarom SA, dar acel teren deținut de municipalitate nu poate fi folosit pentru că este în litigiu, fiind revendicat. Fără acest teren, Emerson nu a mai avut nicio portiță de extindere la Cluj”, a explicat o sursă din Tetarom SA, care a dorit să își păstreze anonimatul.

 

Acest teren este în litigiu de ani de zile, fără ca procesul să fie grăbit, în avantajul investitorului.

 

Citiți AICI comunicatul Emerson.

Comentarii Facebook