Pe centura Gilău - Florești - Cluj-Napoca - Aeroport - Apahida s-ar putea lucra din 2021. Floreștiul are 3 NODURI de trafic


Cluj-Napoca și comunele Gilău, Florești și Apahida realizează studiul de fezabilitate în valoare de 3,7 milioane de euro, pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului. Până acum s-a finalizat ”Studiul alternativ de traseu”, care a cuprins un număr de 8 variante de traseu studiate. La recomandarea specialiștilor, Municipiul Cluj-Napoca și comunele din jur au optat pentru varianta 8- V8. În perioada următoare vor fi definitivate studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și DTAC, urmând ca întreaga documentație să fie predată CNAIR în vederea organizării achiziției publice pentru lucrările de proiectare și execuție. 

În comuna Florești, spre exemplu, Centura Metropolitană va urma cursul râului Someș și va avea trei noduri prin care localitatea se va putea lega, iar traficul va fi preluat spre Cluj-Napoca, iar de acolo vor fi noduri pentru a ajunge în Mănăștur, Zorilor, Gheorgheni, Someșeni, Aeroportul Cluj sau chiar pentru a ieși din oraș pe centura Bulevardul Muncii - Apahida.

Drumul Transregio Feleac TR35 din Master Planul General de Transport al României, Centura metropolitană, a obținut avizul din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Un proiect comun al mai multor UAT din ZMC, în prezent lucrându-se din plin la SF, PUZ și DTAC, urmând ca întreaga documentație să fie predată CNAIR în vederea organizării achiziției publice pentru lucrările de proiectare și execuție. Această achiziție publică s-ar putea încheia chiar în cursul anului viitor, caz în care în 2021 putem discuta de începerea lucrărilor. Costurile totale ale investiției sunt de aproximativ 150 milioane euro, investiția urmând a fi fazată pe 2 etape, centura de aproape 40 de km pe 4 benzi de circulație, respectiv drumurile de legătură de 33,6 km.

În ceea ce privește traseul, s-a cristalizat o variantă, care însă poate suferi modificări funcție de studiile de specialitate aferente proiectului”, a explicat primarul Floreștiului, Horia Șulea.

Comentarii Facebook