Orange ar putea sa plece din Romania!


France Telecom, proprietarul operatorului de telefonie mobila Orange Romania, ar putea sa isi vanda actiunile pe care le detine in mai multa tari din Europa, intre care si Romania.

Potrivit Bloomberg, Stephane Richard, directorul executiv al France Telecom, va evalua operatiunile din tari precum Austria, Belgia si Romania pe fondul cresterilor puternice din Africa si Orientul Mijlociu. In primultrimestru al anului 2011, pietele din Europa au avut o crestere de 1,2%, iar cele din Africa si Orientul Mijlociu de 5,8%.

In 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, cu 5% mai putin fata de anul trecut. Veniturile companiei pe primele trei luni ale anului au fost de 222 de milioane de euro, in scadere cu 6% fata de primul trimestru al anului 2010.

"Ultimii doi ani de criza economica şi-au pus amprenta pe obiceiurile de consum ale clientilor. Suntem multumiti de rezultatele obtinute, ca ne-am pastrat o baza solida de abonati şi ca Orange se mentine lider de piata", a declarat Thierry Millet, director general executiv Orange Romania.

Orange a intrat pe piata din Romania in 2002, dupa ce a achizitionat compania MobilRom.

Comentarii Facebook