Oradea lansează o linie aeriană proprie, Fly Oradea sau Oradea Airlines


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, anunță că va lansa o companie aeriană proprie, în comun cu Primăria Oradea. 

 Ilie Bolojan a spus că noua companie s-ar putea numi Fly Oradea sau Oradea Airlines. Acesta a afirmat că vor fi cumpărate sau închiriate două aeronave, de până la 75 de locuri, și că vrea o conexiune mai mare cu Bucureștiul, cu o scădere a prețurilor. ”Acum avem 2, maxim 3 zboruri pe zi, dar țintim cel puțin 4 zboruri pe zi. Urmărim o scădere a prețurilor, pentru că azi sunt relativ mari. Pentru a trece la alt nivel de dezvoltare economică, trebuie să fii conectat la marile hub -uri ale Europei. Cu cât oamenii ajung mai repede într-un oraș, cu atât se dezvoltă mai repede. Nu vrem să intrăm în competiție cu companiile low-cost. Noi dorim o conectivitate de bază, către București și unul sau două hub-uri europene, să știi să zilnic te duce un avion spre Oradea. Există un interes al companiilor locale, pentru că ar fi și ei beneficiari importanți. Inginerii, managerii de companii ar putea ajunge mai rapid la Oradea, fără a fi nevoiți să meargă în alte orașe.

De ce e bine să facem această companie aeriană locală? Pe de o parte, suntem un oraş mediu din România care are în zona de influenţă a aeroportului aproximativ 1 milion de locuitori din Bihor şi limitele judeţelor învecinate. Aţi văzut fluctuaţia zborurilor pe aeroportul Oradea în anii trecuţi. Suntem un judeţ în care operarea pe aeroportul Oradea este la limita de rentabilitate. Rămânerea totală la hazardul pieţei aeronautice în actualele condiţii nu este o soluţie pentru dezvoltarea oraşului Oradea şi a judeţului Bihor. Prin urmare, am decis că este oportun să preluăm modele din alte oraşe şi să înfiinţăm această companie locală”, a spus Ilie Bolojan.

Florin Birta a spus că vor avea minim 3 zboruri pe zi în zilele lucrătoare și minim 2 zboruri pe zi, în zilele nelucrătoare. De asemenea, zilnic să fie un zbor pre hub -urile importante din Europa.

Vom achiziţiona sau prelua pe baza unei analize din perioada următoare două aeronave de până la 75 de locuri cu care ar urma să operăm curse de pe Aeroportul din Oradea, să avem o frecvenţă mult mai bună spre Bucureşti, să avem un „pod aerian” cu capitala ţării noastre. De asemenea, urmărim o scădere a preţului biletelor, pentru că astăzi biletele sunt la nişte preţuri relativ mari”, a continuat Ilie Bolojan expunerea proiectului.

Florin Birta, primarul din Oradea, a subliniat câte curse ar urma să opereze compania spre Bucureşti şi spre destinaţii europene, arătându-se optimist în legătură cu succesul operatorului aerian public. ”Cred că această companie aeriană pe care în premieră o înfiinţează o asociere între Consiliul Judeţean şi Primărie va fi de un succes real şi îşi va arăta rezultatele în cursul anului viitor”, a spus primarul Oradiei.

llie Bolojan a spus că Bihorul este în competiție cu Aeroporturile de la Timișoara, Cluj sau Debrețin, fiind o competiție regională acerbă.

Comentarii Facebook