OMV Petrom a scumpit carburanții, după ce ANAF a amenințat că o va executa silit dacă nu plătește taxa de solidaritate


OMV Petrom a scumpit carburanții, la câteva ore după ce președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat că statul român va executa silit compania dacă nu va plăti taxa de solidaritate.

Carburanții au fost scumpiți cu 5 bani/l, scrie Profit.

Prețul benzinei standard din stațiile Petrom din capitală a ajuns la 6,29-6,35 lei, iar cel al motorinei standard, la 7,50-7,53 lei/l, iar în stațiile OMV la 6,40-6,44 lei/l, respectiv 7,58-7,61 lei/l. Prețurile din stațiile Petrom sunt cu 5 bani mai ridicate decât cele din stațiile Lukoil.

Măsura a venit exact după ce Lucian Heiuș, președintele ANAF, a declarat că statul român va executa silit compania cu acționariat majoritar austriac dacă nu va achia taxa de solidaritate hotărâtă de Guvernul României.

Statul vrea să impună un impozit suplimentar de 60% pe profiturile excedentare, respectiv pe acele câştiguri care anul trecut și anul acesta vor depăşi cu mai mult de 20% media profiturilor impozabile ale perioadei 2018-2021.

OMV Petrom ar vrea să nu achite taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, impusă prin Ordonanţa Guvernului Ciucă, ordonanță care nu face altceva decât să transpună regulamentul european.

Comentarii Facebook