OLTCHIM: Dan Diaconescu a blocat NEGOCIERILE. Plătește banii numai în 2013

 

Negocierile pentru privatizarea Oltchim sunt blocate, după ce devine tot mai clar că Dan Diaconescu nu are bani pentru a cumpăra combinatul. 

Dan Diaconescu a afirmat că va plăti cele 46 de milioane de euro ofertate la licitația de vânzare a combinatului numai în 2013.

 

În această situație licitația ar urma să fie anualată și combinatul să rămână în proprietatea statului. Muncitorii sunt, însă, neplătiți și nu mai sunt bani pentru achiziția materiei prime. 

 

Cu toate acestea, guvernul a anunțat că va plăti cei 1.400 lei, reprezentând ajutor de urgenţă pentru angajaţii Oltchim, numai dacă aceștia nu își vor fi încasat salariile timp de 2-3 luni, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. 

 

Ministrul a precizat că salariaţii şi-au primit restanţele pentru luna iulie şi le vor primi şi pentru luna august. ”Acel ajutor de urgenţă va fi acordat prin hotărâre de guvern atunci când intervine o situaţie de 2-3 luni în care nu se pot plăti salariile”, a spus Câmpeanu, conform Mediafax. 

 

Peste 500 de angajaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea protestează pe platoul din faţa pavilionului administrativ al unităţii.

Comentarii Facebook