CIRC pe spatele OLTCHIM. Diaconescu s-a dus cu ȘAPTE saci cu EURO să plătească salariile

 

Dan Diaconescu a refuzat să semneze contractul pentru privatizarea Oltchim, dar a dus șapte saci cu euro la Ministerul Economiei pentru a plăti salariile angajaților. 

 

După două runde de negocieri eșuate, luni, Diaconescu s-a dus la o bancă din Capitală de unde a scos câteva milioane de euro pe cate i-a pus în șapte saci. 

 

Dan Diaconescu s-a dus în faţa Ministerului Economiei, pentru a preda banii necesari pltății salariilor.

 

Diaconescu nu a fost lăsat să intre cu mașina de valori în curtea Ministerului așa că a stat în mijlocul Bulevardului Victoriei. Abia la 19:15, Dan Diaconescu a intrat în sediul Ministerului Economiei, scrie Mediafax.

 

Conturile Oltchim sunt blocate. Nu putem risca să virăm banii în nişte găuri negre. Sper ca tot circul mediat făcut de Guvern să înceteze”, a spus Dan Diaconescu în faţa Ministerului. ”Mergem la bancă. Suntem oameni serioşi. Ne ţinem de cuvânt. Scoatem banii din bancă şi aşteptăm decizia în scris a Guvernului cum putem proceda legal ca ei să ajungă la Oltchim. Mergem la bancă. Arătăm banii de salarii şi apoi vedem ce ne arată şi guvernanţii”, a declarat, luni, Dan Diaconescu.

 

Problema este că DD refuză să semneze contractul de privatizare a Oltchim, întrucât vrea garanții suplimentare din partea statului că va fi ajutat să cumpere rafinăria Arpechim și că nu va fi executat silit pentru datoriile către AVAS și Electrica. Guvernului nu poate accepta aceste condiții, care nu făceau parte din caietul de licitații.

 

Diaconescu a oferit la licitație suma de 46 de milioane de euro pentru a cumpăra combinatul, iar luni, 1 octombrie, este ultima zi în care poate achita suma și prelua acțiunile deținute de Ministerul Economiei.

Comentarii Facebook