Olguța Vasilescu: Multinaţionalele țin în șomaj Moldova și sudul țării. Au deschis fabrici în vest, aproape de autostrăzile UE

 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că șomajul este mare în Moldova şi sudul ţării din cauza multinaţionalelor care şi-au făcut fabrici în zona de vest a ţării, mai aproape de autostrăzile Uniunii Europene.

 

Ce am mai constatat în momentul în care ne-am uitat pe datele statistice: sunt judeţe cu zero la sută şomaj, în special cele care se află pe graniţa de vest a României, din cauza faptului că cele mai multe firme care au venit în România, multinaţionale, multe dintre ele având parte şi de un ajutor de stat, s-au aşezat acolo unde era mai simplu să-şi transporte marfa în UE, adică mai aproape de reţeaua de autostrăzi a UE. În schimb, sunt foarte multe judeţe din Romania, unde şomajul este peste 5%, mă refer la partea de est, zona Moldovei şi câteva judeţe din sudul Romaniei”, a spus, citată de economica.net, Lia Olguţa Vasilescu, în cadrul unui forum pe tema crizei forţei de muncă organizat de Intact Media.

 

Multinaționalele și firmele mari din Occident au solicitat în repetate rânduri ca guvernul României să accelereze construcția de autostrăzi, dar acest lucru nu s-a realizat.

Comentarii Facebook