Oficial clujean după cazul ”Benzina în apa la LuKoil”: Prea de multe ori se plang soferii ca nu trage motorul

 

Reprezentantul Guvernului la Cluj cere instituțiilor statului să facă un control mai riguros la LuKoil, după ce s-a constatat că în tancul cu benzina era apa.

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan, și-a exprimat public nemulțumirea față de conducerea Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Cluj. ”Nu m-au informat și i-am muștruluit pentru că nu au voie să înghită foarte ușor explicațiile unora cu calibrarea și cu alte cele. Ar trebui să facă o anchetă mai serioasă, dar, din păcate, la Cluj și prin zonă nu există, în afara unui densimetru la Baia Mare și la Bihor, nu există posibilitatea de determinare a cifrei octanice a benzinei. Cred că există la București.

 

Le-am recomandat un control mai ruguros al acestor lucruri. Prea de multe ori se plâng șoferii că nu le trage motoru. S-ar putea să fie o greșeală umană acolo sau altceva, dar trebuie să determine ei și Metrologia”, a spus prefectul Gheorghe Vuscan.

 

Reprezentantul Guvernului la Cluj a spus că va sesiza și Metrologia, pentru a verifica pompele de la LuKoil Apahida. 

 

Mă autosesizez eu și o să facem o adresă inclusiv la Metrologie. Degeaba își calibrează ei tancurile, dacă Metrologia nu le avizează. Nu știu ce calibrare fac ei, între ei cu apă și cu alte cele”, a precizat Vuscan. 

 

Prefectul susține că inspectiile trebuie facute periodic. ”Nu o dată pe an trebuie verificate pompele. Periodic trebuie să meargă la toate companiile. Unde sunt suspiciuni publice. Oamenii reclamă de multă vreme aceste stări de fapt și obligația Protectiei Consumatorilor și a Metrologiei este să verifice. De asemenea, sa controleze si debitul de benzina. Nu știu dacă atât cât afișează este și în rezervor.

 

Mă autosesizez și voi dispune să se meargă până la capăt cu aceste controale și să le facă mai des pentru că, acum, firmele stau liniștite un an de zile, până vine controlul cu avizul Bucureștiului ne facem făcutele”, a mai afirmat Gheorghe Vuscan.

 

Șeful OPC Cluj, Cristian Nicula, susține că problemele de la LuKoil Apahida nu par a fi intentionate. Citeste AICI ce a declarat Nicula. 

 

Benzina cu apa la LuKoil Cluj! 11 mașini s-au stricat. UPDATE: Cei care au alimentat primesc despăgubiri 

Comentarii Facebook