Benzina cu apa la LuKoil Cluj (comuna Apahida). Ce au găsit inspectorii OPC Cluj și ce SUSPICIUNI sunt

 

Benzinăria LuKoil din comuna Apahida a vândut benzină cu apă timp de aproape 4 ore, în dimineața zilei de sâmbătă. Au alimentat aproape 50 de autoturisme, dar 11 avut mari probleme și s-au oprit pe drumul național. 

 

Șeful OPC Cluj, Cristian Nicula, a declarat pentru Știri de Cluj că a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei, alimentarea cu benzină a fost oprită, iar la pompa din Apahida se mai vinde numai motorină. 

 

Am oprit de la comercializare 10.082 de litri de benzină. Am trimis probe la laboratoarele noastre, dar este evidentă treaba. În plus, cei de la Lukoil au recunoscut totul. 

 

Acolo sunt mai multe bazine. Dintr-unul se face recalibrarea instalației cu apă. Ei au încercat să facă o recalibrare în parte. Dintr-un bazin merge apa, dar au uitat pornit furtunul care băga apă și a ieșit prin niște țevi de aerisire și apa a intrat în tancul de benzină Ecto Sport 98”, a declarat șeful OPC Cluj, Cristian Nicula.

 

El a precizat că au fost 11 masini duse la serviceurile auto din Apahida. ”La 6.20 dimineata a fost primul apel că o mașină s-a stricat pe drumul național. Au urmat apoi altele și la analiza făcută a rezultat că în total 47 de autoturisme au alimentat cu benzină în acea dimineață, dar 11 s-au defectat. La LukOil este o alarmă în tancuri pentru a preveni infiltrarea apei, dar s-a declanșat numai la ora 8.00. De la 4 dimineta și până la 8 au alimentat 47 de masini, dar numai 11 au reclamat. Este posibil ca și altele să fi avut probleme, dar numai acestea au reclamat”, a mai spus șeful OPC Cluj, Cristian Nicula.

 

Întrebat dacă el crede că aceasta este o practică frecventă a benzinarilor, Nicula a spus că OPC Cluj are contract de alimentare cu benzină din 2009 - 2010, chiar de la LuKoil și că până acum nu au fost probleme.

 

Inspectorii OPC Cluj s-au deplasat la benzinărie numai după sesizările venite de la mass-media. 

 

Lukoil România a transmis un comunicat de presă în care explică pe scurt ce s-a ântâmplat. ”În timpul operaţiunii programate de calibrare a parcului de rezervoare, iar dintr-o eroare umană s-a produs o contaminare accidentală cu apă a rezervorului de benzină Ecto Sport 98. Lukoil România a acordat despăgubiri conducătorilor auto care au alimentat cu această benzină”, se mai arată în documentul citat.

Comentarii Facebook