Oferta mica de brazi de Craciun

Directia Silvica a importat 300 de brazi pentru Craciun din Ungaria, care au fost scosi la vanzare la Ocolul Silvic din Dej. Alti 1.000 de brazi, confiscati de la hoti, se vand prin celelalte ocoluri silvice din judet.

 

Conducerea Directiei a luat decizia sa nu mai taie in acest an brazi din cauza scaderii suprafetelor impadurite din judet. Potrivit statisticilor, din cauza taierilor masive din ultimii ani, numai 3 la suta din suprafata impadurita a judetului este acoperita de brazi.

 

Pomii importati din Ungaria au fost crescuti special pentru a fi taiati de sarbatori. Pretul de vanzare a unui exemplar variaza, in functie de marime, de la 70 la 130 de lei. In cazul in care acestia vor avea succes la dejeni, Directia va mai aduce un transport si pentru Cluj-Napoca.

 

Silvicultorii au confiscat pana acum 1.000 de brazi, taiati ilegal. Acestia sunt scosi la vanzare cu preturi cuprinse intre 20 si 30 de lei. De asemenea, Directia comercializeaza in aceasta iarna aproape 8.000 de molizi, cu preturi pornind de la 10 pana la 20 de lei.

 

Conducerea Directiei Silvice sustine ca necesarul de brazi pentru clujeni va fi asigurat de firmele private, majoritatea din Harghita sau Covasna, care vor vinde si in acest an brazi in pietele din oras.

Comentarii Facebook