Google lanseaza de Anul Nou un telefon care va "ingropa" celebrul iPhone

Noul smartphone "Nexus One" va rula cu sistemul de moperare Android 2.1 si va fi realizat de firma din Taiwan, care produce si telefoanele HTC.

Gigantul Google planuieste sa vanda terminalul direct prin situl sau de pe internet, fara intermediari.

Un alt lucru important este ca telefonul va fi vandul "liber", asa ca Google nu va fi nevoit sa incheie un contract cu vreun operator de telefonie mobile.

Telefonul Google va avea Google Navigation si Google Goggles si pana acum modele produse au fost date pe "mana" angajatilor corporatiei pentru testare. "Speram sa vedem ce merge si ce nu si sa putem imbunatati", a declarat un oficial Google.

Telefonul este mai subtire decat iPhone, are o sensibilitate a ecranului similara, dar a copiat de la Blackberry mini mousepadu-ul folosit pentru o mai buna cautare in pagina.

Analistii sustin ca Google intentioneaza sa controleze piata, deoarece "daca dintr-o data toata lumea ar intra pe internet prin telefonul mobil, atunci cei de la Google trebuie sa fie siguri ca vo controla acest lucru. Trebuie sa fie siguri ca au o influenta asupra modului in care telefonul pentru internet se va dezvolta", sustin specialistii in IT.

Expertii nu au vorbit inca de pretul noului telefon sau de procesorul cu care va fi echipat.

Comentarii Facebook