O familie a BLOCAT în instanţă lucrările la Autostrada Sebeş - Turda


O familie din Alba Iulia a dat în judecată CNAIR şi constructorii lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeş Turda, pe motiv că drumul trece prea aproape de casa lor. Lucrările trebuie oprite până la montarea de panouri fonice.

Autostrada trece pe la câțiva metri de casa oamenilor, iar Tribunalul Alba a decis, definitiv, că trebuie sistate lucrările şi instalate de urgentă panouri.

Obligă pârâtele să monteze în regim de urgenţă panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor (...) cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat în imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire, acordul de mediu, studiu de impact, contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebeş-Turda Lotul 1 - punct de lucru Oarda de Sus - în zona imobilului proprietatea reclamanţilor. Dispune încetarea temporara a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda (...) Definitiva, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen”, se arată în soluţia Tribunalului Alba.

Comentarii Facebook