Miercuri 24 Aprilie

O banca a fost amendata de inspectorii OPC Cluj cu 2.000 de lei pentru nereguli la intocmirea contractelor

 

Banca Transilvania a fost amendata de inspectorii OPC Cluj cu 2.000 de lei pentru ca i-a indus in eroare pe clienti si nu a precizat daca se percep sau nu comisioane pentru administrarea conturilor.

 

In contractul de depozit, clauza privind comisioanele aferente contului curent nu era formulata clar, nementionandu-se in mod explicit daca se percep sau nu comisioane de administare cont, de retragere sau de depunere”, se arata intr-un comunicat remis astazi presei de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Comisarii au dispus si remedierea deficientelor constatate si au sanctionat unitatea bancara cu 2.000 de lei.

 

Controlul a efectuat la nivel national in perioada 3-12 martie 2010. “Sunt banci care omit sa prezinte in oferte sau chiar in contracte toate costurile asociate serviciului prestat. Serviciile financiare sunt un domeniu sensibil si dorim sa eliminam acele ambiguitati ce pot submina increderea consumatorilor. Astfel de actiuni de control vor avea loc si in perioada urmatoare”, a declarat Constantin Cerbulescu, presedinte ANPC.

La nivel national au fost verificate 13 societati bancare si la 8 dintre ele s-au descoperit abateri de la legislatia in vigoare, fiind aplicate amenzi contraventionale in valoare de 86 000 lei.

Comentarii Facebook