Luni 28 Noiembrie

NU se scumpesc tarifele de taxi la Cluj. Primăria a refuzat majorarea prețurilor


Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania a anunțat, luni, că Primăria Cluj-Napoca le-a refuzat cererea de creștere a tarifului maximal.

Taximetriștii solicitaseră municipalității să crească tarifele, de la 1 august, exact în perioda Untold, la 3,75/km tarif de zi și 4,50lei/km tarif de noapte.

Asociația a solicitat majorarea tarifelor de transport în regim de taxi cu respectarea tuturor normativelor aflate în vigoare, Legea 38/2003, OM 243/2007, OM 356/2007 și anexele aferente. 

Tarifele practicate de transportatorii autorizați de UAT Cluj-Napoca, stabilite prin HCL 597/2013, NU au suferit modificări în ultimii 6 ani, cu toate că Asociația a solicitat în cursul anului 2018 ajustarea tarifelor,conform legii, cu IPC(indicele prețurilor de consum), rezultatul fiind un tarif maximal de 2,75 lei/km tarif de zi și 3,20lei/km pe timp de noapte. 

Având în vedere realitățiile economice, creșterea cheltuielilor care compun tariful de transport, predictibilitatea economică din domeniu, necesitatea investițiilor majore în parcul auto, creșterea calității serviciului de taximetrie din Cluj-Napoca, am solicitat Administrației majorarea tarifelor de transport.

Acestea sunt rezultatul unui Memoriu Tehnico-economic,depus la serviciul responsabil din cadrul Primăriei, memoriu care conține toate justificările cerute de legile si normativele in vigoare necesare aprobării prin HCL a modificărilor tarifare. 

Tariful maximal rezultat, respectiv 3,75/km tarif de zi și 4,50lei/km este un tarif cu caracter general, nefiind OBLIGATORIU pentru transportatorii autorizați, fiecare dispecer autorizat ajustand tarifele practicate conform solicitărilor venite de la transportatorii arondați”, se arată într-un comunicat transmis de către Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

AMTT a precizat că ”prin adresa 447/26.07.2019 Administrația a refuzat solicitarea Asociației de majorare a tarifelor fără nicio explicație”.


Comentarii Facebook