Nu avem autostrăzi pentru că licitațiile durează prea mult - Declarație halucinantă a unui oficial din Guvern

 

In Romania, nu se fac autostrazi pentru ca licitatiile pentru alegerea constructorilor dureaza cu anii”, a declarat ministrul de Proiectelor de Infrastructura, Dan Sova.

 

Oficialul ministerial s-a plâns de cele trei tronsoane de autostrada intre Lugoj si Deva, unde licitația a început în 21 august 2012, iar comisi nu a stabilit nici după 9 luni câștigătorii.

 

”Este foarte greu sa construim autostrazi daca nu le atribuim nimanui. Nu putem sa fim pana la urma victimele unor functionari. Acesti oameni isi pastreaza locul de munca si daca facem autostrazi, si daca nu facem autostrazi. A existat un raspuns din partea CNADNR ca numele acestor oameni ar fi confidential”, Dan Sova, ministrul pentru proiecte de infrastructura, conform Știrileprotv.ro.

 

Au fost și cazuri în care comisia a desemnat greșit câștigătorul. Exemplul este tronsonul Timisoara - Lugoj, atribuit în luna februarie firmei UMB Spedition. O altă companie a făcut contestație admisă în instanță.

 

Ministrul Șova a spus că până la finele anului în România vom avea încă ”142 de km, toti pe coridorul patru.

 

Vorbim despre tronsonul Orastie-Sibiu, un lot din Nadlac-Arad si Deva-Orastie, care trebuiau terminate din 15 mai.

 

Ministrul Dan Șova a declarat și la Cluj că Autostrada Transilvania nu va fi finațată din fonduri de la bugetul național.

 

Dan Șova: Statul român NU va avea bani 4-5 ani pentru Autostrada Transilvania

Comentarii Facebook