Noi schimbări la contractele de muncă part-time! Proiectul a trecut tacit de Senat, deși nu există un acord în coaliția de guvernare


Suprataxarea muncii part-time, pusă la îndoială de guvernanți. Munca part-time ar putea să fie din nou impozitată pentru numărul de ore stipulat în contract, nu cum este în prezent, full-time, motiv care a dus la dispute în coaliția de guvernare.

Proiectul de lege a fost depus de mai mulți parlamentari ai Partidului Național Liberal, agită apele pentru că a trecut tacit de Senat, deși nu există un acord în coaliția de guvernare pentru o astfel de măsură. Inițiatorii proiectului spun că prin acest proiect de lege s-ar stopa supraimpozitarea muncii part-time. Mai exact, în acest moment, contractele part-time sunt impozitate la nivel de opt ore, după modificările făcute anul trecut, chiar dacă sunt contracte pentru două sau patru ore, scrie Antena 3 CNN.

Prin acest proiect care a trecut de Senat, contractele part-time ar urma să fie din nou impozitate la nivelul de ore la care sunt făcute. Spre exemplu, cei care au contracte de patru ore să plătească impozite pentru patru ore. Proiectul urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este cameră decizională. Rămâne de văzut dacă cei din coaliție se vor pune de acord pentru această măsură sau proiectul va fi respins la Camera Deputaților. 

Comentarii Facebook