Miercuri 22 Martie

Muncitori românii fraieriți de alți români, în Norvegia! Au luat credite de sute de mii de euro în numele lor


Inspectorii de muncă din Cluj au dezvăluit cum sunt exploatați românii de către conaționalii lor în Norvergia. 

Din informațiile oferite de Ambasada României la Oslo a rezultat că cetățeni români, aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei, au devenit victime ale exploatării prin muncă şi/sau ai unor înșelătorii financiare.

Muncitori români au fost fraudati de compatrioți, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaţilor și au accesat credite foarte mari, la diferite instituţii de credit din Norvegia, în numele si pentru angajatul lor.

Mulţi dintre aceștia au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plățile au ajuns către angajator, facturile şi creanțele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant”, precizează Daniel Păcurar, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj.

Metodele folosite de fraudatori sunt: falsificarea foilor de salariu, falsificarea identităţii prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme in numele victimei.

"Facilitatorii" solicită 20-30% din sumă, copie după pașaport, CNP Norvegian si token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii ”împrumută” alte sume considerabile fără știința, dar cu documentele păgubitului. 

Comentarii Facebook