Modificari in plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii


Conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Cluj anunta modificari in ceea ce priveste plata impozitului pe venit si a constributiilor sociale obligatorii.

Plata impozitului pe venitul din salarii si asimilate salariilor si a contributiilor sociale obligatorii, precum si depunerea declaratiei unice D112, se fac trimestrial pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se datoreaza, pentru urmatoarele categorii de platitori de venituri din salarii si venituri asimilate salariilor:


a) asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice, cu exceptia institutiilor publice, care in anul anterior au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
b) persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, in anul anterior, au inregistrat venituri totale de pâna la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
c) persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor care, in anul anterior, au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
d) persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale, precum si persoanele fizice care exercita profesii libere si asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe baza de contract individual de munca.

Prevederile mai sus mentionate se aplica incepand cu veniturile aferente lunii octombrie 2011.

Persoanele fizice si juridice care trebuie sa depuna declaratia unica D112 la trimestru, vor depune pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului cate o declaratie D112 pentru fiecare luna din trimestru, nu vor cumula sumele intr-o singura declaratie D112.

Contribuabilii mentionati mai sus, pot opta pentru depunerea declaratiei D112 si plata lunara a impozitului pe venit si a contributiilor. Optiunea se exprima  prin depunerea Declaratiei cod. 14.13.03.01/d.u., conform modelul aprobat prin Ordinul ANAF nr. 3154/2011, pana la data de 25 septembrie 2011 sau pana la data de 31 ianuarie a anului pentru care se face optiunea.

Comentarii Facebook