Vineri 1 Iulie

Ministrul pentru mediul de afaceri vrea sa deschida un Silicon Valley la Cluj


Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a declarat ca la Cluj ar putea sa fie deschis un orasel de tip Silicon Valley din SUA, in care sa functioneze diverse fime de IT.

"Propunerea noastra pentru Cluj, bazat pe cum a evoluat orasul si care este potentialul si capitalul uman, este ca vrem sa dam drumul la un Silicon Valley. Practic, este o aglomerare de afaceri din IT, cu incubator, cu parte de accelerator, si vom avea niste ancore, companii internationale mari, care vor avea revarsari pozitive si pentru societate si pentru unitatile de invatamant din Cluj. Asta este propunerea noastra concreta pentru Cluj, un Silicon Valley pentru Romania. Aveti atuuri fundamentale, iar noi simtim ca mediul de afaceri si-ar dori o astfel de afacere in Cluj pe care statul o poate facilita. Statul are contacte externe, are mai mare incredere decat firmele locale sa atraga ancore internationale", a spus Lucian Isar.

"Ministerul Economiei va facilita accesul la finantari europene, la garantii de stat, la investitorii straini. Statul poate vorbi cu mediul privat si sa transmita 'cine vrea sa intre in aceasta afacere', se transfera credibilitatea de la nivel de stat la nivel de Cluj, astfel incat partenerii externi sa se poata intra intr-o astfel de formula. Le aratam proiectul si le spunem ca aici se dezvolta un astfel de parc, de zona, astea sunt atuurile zonei si va invitam sa veniti in Cluj", a mai adaugat Lucian Isar.

Candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca, Marius Nicoara, a declarat ca are cuprins in programul electoral un parc IT.

Comentarii Facebook