Duminica 28 Aprilie

Ministrul Muncii: Greul pandemiei, dus de privați. La stat, salariul a fost întreg la muncă puțină


Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că mediul privat a fost singurul care a suferit de pe urma crizei create de coronavirus, iar bugetarii au încasat lefurile pe muncă puțină.

Și eu percep că cel mai greu în această perioadă i-a fost mediului privat. Nu e vorba de prietenii și cunoștințele mele, ci de semnalele primite din spațiul public. Am simțit foarte puternic cum viața unor oameni a fost la limită, disperarea lor a fost foarte mare, pentru că au rămas aproape fără nici un venit.

Inclusiv mici antreprenori, inclusiv persoane care aveau mici business-uri și care aveau cheltuieli și nevoi pe care le-au gestionat cu sacrificii”, a declarat Violeta Alexandru.

Eu vreau să înțelegeți că nu am un război cu sistemul public, nu spun că trebuie să desconsiderăm efoturile celor din domeniul de stat. Sunt oameni care lucrează până seara târziu la Minister și instituții.

Sunt oameni care muncesc foarte mult și ar fi nedrept din partea mea să-i critic. Văd foarte bine ce face fiecare.

Dar, în condițiile în care inițial activitatea s-a redus, în condițiile în care în instituții, în primele săptămâni, nu prea era nimeni prin birouri și activitatea era redusă, nu poți să iei același salariu.

Nu ai cum să ai același venit, doar pentru că ai o stabilitate dată de funcția publică, în condițiile în care muncești mai puțin.

Au fost zile și săptămâni în care activitatea a fost redusă. Nu e vorba de o penalizare. Dar acei oameni stăteau acasă și primeau aceeași bani (ca atunci când veneau la birou - n.r.)”, a arătat demnitarul, la Newsweek Live.

Comentarii Facebook