Ministrul Muncii: 50 de șomeri au primit vouchere de 100 de euro pentru a-și cumpăra haine pentru interviurile Bosch


Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost prezent la Cluj cu ocazia târgului de locuri de muncă de la Casa de Cultura a Studenților.

Târgul de muncă este foarte important pentru Cluj. Bosch este o unitate mult mai mare, ce poate înlocui cu succes Nokia, iar mai mult de jumătate din forța de muncă disponibilă poate fi recalificată pentru posturile disponibile”, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Ministrul a precizat că scopul principal al Guvernului este rezolvarea problemelor cauzate de disponibilizările de la Mechel și Nokia, oferind posibilitatea angajării șomerilor care dețin aptitudinile necesare pentru posturile oferite de Bosch, astfel șomerii disponibilizați au fost anunțați prin sms de târg și le-a fost oferit transport din comunele în care locuiesc.

Pentru accesarea locurilor de muncă oferite de Bosch am selectat deja 50 de persoane care se potrivesc descrierii posturilor. Fiecare participant a primit un voucher de 100 de euro, pentru a-și construi o ținută pentru a se prezenta la un interviu”, a mai declarat ministrul.

Ministrul a declarat că peste 80 de foști angajați ai combinatului Mechel Câmpia Turzii au fost angajați individual în județ, în aceleași domenii de muncă pe baza calificărilor profesionale.

Mariana Câmpeanu a precizat și că există cursuri de formare profesională a șomerilor, pentru calificarea locurile de muncă oferite în județ.

Comentarii Facebook