Marti 29 Noiembrie

Ministrul Mediului: ”Putem economisi 15% dacă folosim rațional frigiderul și mașina de spălat”


Tanczos Barna, ministrul Mediului, este de părere că se poate face o economie de 10-15% la energie ”dacă folosim rațional frigiderul și celelalte electrocasnice”.

Vine o perioadă în care putem să reducem foarte mult consumul de energie electrică, pentru că de luni de exemplu, am stabilit că domnul secretar general al ministerului să renunțăm la folosirea aerului condiționat, iar după ora 17:00 să fie numai lumină de veghe în instituție”, a declarat ministrul Mediului.

El va scurta programul de lucru atunci când se va trece la programul de iarnă.

Tanczos Barna promite că va sta în frig, în birou, la 15-16 grade.

Vom trece la programul de iarnă vom începe programul dimineață la 8:00 terminăm la 16:00 ca să scurtăm perioada în care folosim lumina, dacă vine seara mai devreme, atunci se folosește mai multă lumină, cu excepția biroului meu. De obicei eu vin la 7:00 și ceva și plec seara la 19:00, deci acolo se va folosi lumină și după orele de program.

Dar la aer condiționat putem renunța fără doar și poate acum, iar pe perioada iernii cel puțin la mine în birou este economie simplă, pentru că eu pot să închid toate caloriferele pentru că îmi place să stau la 15 – 16 grade, venind din zona Ciucului, noi suntem obișnuiți cu temperaturile mai reci. Îmi e greu vara că trebuie să stau la 20 și ceva de grade așa cum s-a recomandat la Comisia de la Bruxelles”, a mai spus ministrul, citat de gandul.ro.

Un lucru cert este că în gospodărie putem să facem economii dacă suntem atenți dacă ne uităm la cantitățile de rufe pe care să le spălăm la o spălare.

Dacă ne uităm la cantitățile de vase pe care le spălăm, dacă avem mașini de spălat vase, dacă folosim rațional frigiderul și celelalte electrocasnice, cu siguranță 10-15 % doar printr-o atenție sporită se pot economisi”, a mai declarat Tanczos Barna.

Comentarii Facebook