Ministrul Finanțelor promite că se va scădea TVA-ul până la anul, chiar dacă Iohannis a respins noul Cod Fiscal



Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a susținut o conferință de presă după ce președintele Klaus Iohannis a respins, vineri, noul Cod Fiscal, acesta precizând că motivele invocate de șeful statului nu au nicio justificare.

"Motivele invocate pentru respingerea Codului fiscal nu au nicio justificare. Faptul că acest Cod fiscal a fost retrimis la Parlament întârzie pregătirea bugetului pe 2016, pe care intenţional să începem să-l pregătim din luna august, pentru ca România să aibă la timp un proiect de buget pentru anul următor. În economie este o situaţie oarecum neclară pentru că sunt convins că sunt foarte multe companii care acum îşi pun întrebări vizavi de planul de afaceri pentru 2016", a declarat Eugen Teodorovici, apreciind că decizia preşedintelui Klaus Iohannis creează şi o breşă în relaţia cu Comisia Europeană, care "arătase consens în ceea ce priveşte reforma", potrivit RTV.net.

Ministrul mai spune că măsurile din noul Cod Fiscal ar urma să fie aplicate în acest an "poate chiar mai devreme decât prevedea codul (...) fie aprobate în Guvern, fie prin sesiune extraordinară în Parlament".

Întrebat dacă se ia în calcul aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă privind reducerea TVA, Teodorovici a răspuns: "Luăm în calcul toate măsurile legale să se întâmple tot ce e bun în economie".

"Modul in care aceste lucruri se vor intampla va fi o surpriza placuta pentru romani si neplacuta pentru cei care s-au opus intrarii in vigoare a Codului Fiscal", a mai spus Teodorovici

Comentarii Facebook