Ministrul Finanțelor anunță posibile noi măsuri privind amânarea ratelor bancare


Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că ia în calcul prelungirea perioadei pentru depunerea solicitărilor de amânare a ratelor la bănci.

"Iau în calcul în acest moment dacă este nevoie să prelungim perioada pentru depunerea cererilor de amânare a ratelor. O decizie va fi luată şi o voi comunica cât mai curând. Iau în calcul în acest moment acest lucru de prelungire a perioadei pentru depunerea solicitărilor de amânare a ratelor la bănci pentru persoane fizice şi juridice", a afirmat Cîţu, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi.

Ministrul precizează că, în cazul în care sunt întâmpinate probleme în relaţia cu banca, respectiv un refuz sau o tergiversare a deciziei de aprobare a amănării ratelor, persoanele trebuie să comunice aceste probleme prin intermediul linkului de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

"Trebuie să ne scrie. Pe MFP avem un link unde oamenii ne pot spune care sunt problemele. Noi vom redirecţiona imediat aceste observaţii sau plângeri către Banca Naţională care este reglementatorul sistemului financiar bancar şi către băncile respective cerându-le să respecte normele ministerului Finanţelor Publice", a mai spus Cîțu.

Comentarii Facebook