Vineri 27 Ianuarie

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, crede că 90% dintre antreprenorii din România sunt ”babuini-antreprenori”


Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, într-o discuție pe Facebook cu un internaut, că 90% dintre antreprenorii din România sunt ”babuini-antreprenori”.

Ministrului i s-a atras atenția că 100% din ce câștigă bugetarii este produs de privați.

Ministrul nu s-a abținut să îi spună că nu are dreptate și că la buget vin bani numai din taxele pe veniturile privaților, ci a simțit nevoia să meargă mai departe. 

Totul se recuperează, totul este în cerc, problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiți angajații în privat, pentru că noi avem doar 10% antreprenori și restul sunt babuini-antreprenori”, a spus ministrul Câciu, comparat tot mai mult cu Florin Cîțu.

294663167_593048105521846_8651681469504278450_n.jpg

Declarația a fost taxată. Deputatul Claudiu Năsui: ”Acești guvernanți care urăsc mediul privat”

Pentru ministrul finanțelor din guvernul PSD-PNL, 90% dintre antreprenorii care îi plătesc salariul, nu sunt antreprenori, sunt „babuini-antreprenori”.

Oamenii aceștia care vă iau banii prin taxe și impozite vă urăsc. De aceea nici nu concep să își scadă cheltuielile și vor doar să vă crească taxele.

În plus, e o prostie colosală ce zice despre economie. Economia nu este „în cerc”. Economia nu este un joc cu sumă nulă din care unii câștigă și alții pierd, dar per total totul rămâne la fel. Economia este producătoare de valoare.

Însăși tastatura pe care ministrul scrie astfel de prostii este produsă de economie. De la extragerea resurselor, la procesarea lor, la asamblarea unui produs și la ajungerea lui până în fața ministrului ca să poată scrie pe calculator. Toate acestea sunt producție de valoare care nu exista înainte.

Dacă i-ar păsa de economie, ministrul finanțelor ar trebui tocmai să se întrebe cum să încurajeze cât mai mult acest proces producător de valoare. Ce sistem e mai bun pentru a produce mai mult și să ieșim din sărăcie.

Dar ministrul nu se gândește la asta. Doar cum să vă ia și mai mulți bani din buzunar. Mai mult pentru ei, mai puțin pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră. Și nu doar că vă ia banii. Vă face și babuini”.

Comentarii Facebook