Duminica 17 Octombrie

Miliardarul mexican Carlos Slim vrea săptămâna de lucru de 3 zile

 

Miliardarul mexican Carlos Slim recomandă introducerea săptămânii de lucru de trei zile și o pensionare la o vârstă mai înaintată, transmite CNBC.

 

Oamenii vor putea lucra până la 70 sau 75 de ani şi să lucreze doar trei zile pe săptămână, 10 poate 11 ore pe zi”, a declarat Carlos Slim. ”Cu o săptămână de lucru de trei zile, am avea mai mult timp pentru relaxare, pentru calitatea vieţii. Cu patru zile libere va fi important să fie descoperite noi activităţi de divertisment şi noi modalităţi pentru a fi ocupat”, a adăugat miliardarul mexican la o conferinţă economică organizată în Paraguay.

 

El a spus că actuala vârstă de pensionare a fost instituită într-un timp în care speranţa de viaţă era mai mică, dar în societate actuală speranţa de viaţă face inevitabilă majorarea vârstei de pensionare. ”În prezent, speranţa de viaţă este de 86-90 de ani”, astfel că vârsta de pensionare ar trebui să crească la 70-75 de ani, susţine Carlos Slim, citat de Agerpress.

 

La compania sa de telefonie fixă Telmex, angajații s-au alăturat acestei companii la sfârşitul adolescenţei și se pot pensiona înainte de a împlini 50 de ani, dar pot opta să lucreze în continuare însă doar patru zile pe săptămână.

 

Carlos Slim are o avere de 72 de miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai bogat pământean.

Comentarii Facebook