Miercuri 24 Aprilie

Mihai Chezan, creierul ȚEPEI de la Tower - Mănăștur încasa un salariu FABULOS

 

Mihai Chezan, cel care a pus pe picioare MEGA ȚEAPA Tower, turnurile de 18 etaje din Mănăștur, lângă Billa, primea un salariul fabulos pentru a-i înșela pe clujeni. 

 

Mihai Chezan și Mihaela Bărbos, director operaţii – tranzacţii la SC TOWER SRL, au încasat de la 99 de persoane suma de aproape 6 milioane de euro pentru niște apartamente de vis, pe Calea Florești. Banii s-au ”scurs” ulterior spre diverse firme, în baza unor contracte fictive. 

 

În rechizitoriu DNA Cluj se arată că SC Tower SRL a încheiat contracte în valoare de circa 6 milioane de euro cu diferite firme pentru servicii de administrare, servicii de optimizare proiect şi project management, studiu fezabilitate, concept brand, marketing şi vânzări, pregătire dosar finanţare, consultanţă, etc. Procurorii au descoperit că aceste servicii au fost fictive, iar firmele erau controlate tot de Mihai Chezan. Pentru realizarea unui ”concept de brand” a fost plătită suma de 1,5 milioane de dolari. Salariile plătite au fost uriașe. Mihai Chezan încasa 23.810 euro pe lună. Procurorii arată că în 2009, din actele contabile ale firmei rezulta o datorie de 13 milioane de euro, din care 6 milioane de euro erau facturi fictive, scrie adevărul.ro.

 

Mihai Chezan este acuzat de fapte de corupție și în SUA. ”El a participat la săvârşirea mai multor infracţiuni pe teritoriul SUA, respectiv fraude ipotecare, fraude în domeniul tranzacţiilor electronice şi căsătorii de convenienţă, fiind acuzat în mod oficial şi trimis în judecată în două dosare, în cursul anului 2010. Dintre aceste acte infracţionale, se arată că Chezan Mihai Dumitru, împreună cu alte persoane, au înşelat mai mulţi creditori imobiliari, obţinând fraudulos credite de 12.500.000 dolari americani, sumă pe care şi-au însuşit-o”. 

 

Țeapa de la Cluj a fost estimată exact de procurorii DNA Cluj: ”Prejudiciul total efectiv reclamat de cele 99 victime este de 5.044.042,17 euro şi 4.816.253,04 lei. 

 

În cauză au fost luate măsuri asigurătorii, constând în indisponibilizarea bunurilor imobile aflate în proprietatea suspecţilor Chezan Mihai Dumitru şi SC Clark International SRL Cluj Napoca, prin instituirea sechestrului. Bunurile sechestrate au fost evaluate la valorile totale de circa 275.000 euro (bunurile inculpatului Chezan Mihai Dumitru), respectiv 1.500.000 euro (bunurile inculpatei persoană juridică)”.

 

Patronii Tower trimiși în judecată pentru înșelarea a 99 de clujeni cu 5 milioane de euro și 4 milioane de lei

Comentarii Facebook