Joi 13 August

METROUL clujean s-a împotmolit înainte de construcție. Licitația a fost contestată


Metroul SA, proiectant al metroului bucureştean, a depus contestaţie la licitaţia pentru studiile necesare construirii unei linii de metrou din Cluj Napoca.

Metroul SA acuză în contestație că una dintre firmele din asocierea câştigătoare a licitației pentru realizarea metroului clujean a lucrat și la realizarea caietului de sarcini.

Primarul Emil Boc a anunţat la finele lunii octombrie câștigătorul licitaţiei pentru studiile necesare realizării metroului: asocierea SWS Engineering Spa (Italia) – Systra (Franța) – Metrans Engineering SRL, cu o ofertă de 30,1 milioane de lei, scrie clubferoviar.ro.

Metroul SA a avut oferta plasată pe locul 2 și a depus pe 8 noiembrie contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Firma din București a oferit ca preț 29,38 milioane de lei, mai mic decât cel declarat câștigător, iar Metroul SA acuză şi depunctarea artificială a ofertei lor. Mai mult, aceştia spun că Primăria Cluj Napoca avea obligaţia să elimine din licitaţie asocierea declarată câştigătoare, întrucât din ea face parte chiar firma care a oferit consultanţă pentru elaborarea documentaţiei.

Boc spunea că proiectul nu va fi blocat de o contestație, pentru că CNCD va trebui să dea un răspuns în 30 de zile, iar apoi, dacă se va da dreptate Primăriei, proiectul va putea demara, deși ar putea fi contestat în instanță.

Metroul de la Cluj va avea 16 stații


Comentarii Facebook