Mercedes sau Solaris vor vinde 50 de autobuze la Cluj. Sunt singurele firme înscrise la licitația de 11,5 milioane de euro

 

Firmele Mercedes și Solaris au depus oferte la licitația pentru achiziția a 50 de autobuze noi în Cluj-Napoca. 

 

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj, Liviu Neag, a declarat că ambele firme sunt serioase, având la bază tehnologie germană. 

 

Mercedes este o firmă cu renume, iar polonezii de la Solaris folosesc tehnologie germană. Autobuzul Solaris este produs la Poznan, în Polonia, și cred că este o fabrică cu capital german.

 

Aceste autobuze sunt produse cu semifabrcate importate din Germania. Așadar, este o tehnologie germană, asamblată la Poznan, la granița dintre Polonia și Germania”, a spus Liviu Neag.

 

Oferele au fost deschise, iar acum comisia de licitație va analiza care sunt cele mai bune prețuri. 

 

Autobuzul Mercedes

 

Autobuzul Solaris 

 

Primarul Emil Boc a anunțat în 5 martie 2014 că municipalitatea va lansa licitația pentru cumpărarea celor 40 de autobuze noi, conform proiectului avizat de Consiliul Local.

 

Investiția va fi de 11,5 milioane de euro.

 

Am validat caietul de sarcini pentru cumpărarea de autobuze. De azi vom demara procedurile legale pentru cumpărarea celor 40 de autobuze, pe care Primăria le va cumpăra pentru RATUC.

 

De azi o trimitem la ANRMAP pentru validare, va sta acolo 10 zile, și apoi se va face licitația. În toamnă sperăm ca primele autobuze să poată sosi în municipiu.

 

Dorim să cumpărăm cele mai bune autobuze existente pe piață pentru transportul din Cluj-Napoca. Sunt condiții care să ne asigure că vom avea cele mai moderne autobuze din Europa”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Vom impune, potrivit directivei europene, condiții de EURO 6. Există o directivă europeană ca în cazul achiziționării de autobuze noi trebuie să aibă standardul EURO 6. Garanția va fi de minim 3 ani, o durată de funcționare de 15 ani. 

 

Vor fi dotate cu aer condiționat, la fel ca și cele existente, camere video, pentru a împiedica violențele din mijloacele de transport, podea joasă, rampă pentru persoane cu dizabilități, loc pentru fotoliu rulant, și o lungime cerută de 18 metri.

 

Sistemul de informare a călătorilor, sistem de numărare a călătorilor la uși. Autobuzele vor avea sistem de transmisie a datelor radio, sistem de urmărire prin GPS, validatoare electronice duale a cardurilor de călătorie”, a mai spus Emil Boc. 

 

Autobuzele vor avea 150 de locuri și vor costa 280.000 de euro. ”Ne așteptăm să vină cele mai importante firme de profil din lume. Prețurile pe piață sunt de 250.000 de euro - 300.000 de euro, dar sperăm ca în urma licitației să reducem din preț”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook