Vineri 22 Ianuarie

MedLife trimite personalul medical non-critic în șomaj și ia bani de la stat


MedLife trimite personalul non-critic în şomaj tehnic pentru a încasa bani de la stat.

Pentru a susţine colegii din linia întâi şi a asigura continuitatea medicală în regim de urgenţă şi, totodată, pentru a limita impactul financiar generat de ordonanţele prezentate mai sus, conducerea MedLife a luat următoarele măsuri: Reducerea de comun acord cu 50% a . salariilor echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile. 2. Reducerea costurilor în legătură cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic în şomaj tehnic. Costurile vor fi suportate de către Guvernul României până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depăşesc media pe economie, diferenţa va fi suportată de Grupul MedLife. Măsura va intra în vigoare începând cu 26 martie”, arată un document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O altă măsură este diminuarea programului de lucru pentru personalul administrativ cheie de la cinci la patru zile lucrătoare, începând cu 26 martie.

De asemenea, se va negocia ”cu toţi proprietarii de spaţii în care îşi desfăşoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăţilor de chirie pentru următoarea perioadă, dar şi negocierea cu furnizori de servicii secundare, “not mandatory” pentru Grupul MedLife cu scopul suspendării colaborării pentru următoarea perioadă.

De asemenea, MedLife anunţă discuţii avansate cu băncile pentru creşterea lichidităţii disponibile la nivelul grupului, din partea carora ”am primit toată susţinerea, asigurându-ne deja o lichiditate confortabilă pentru un termen de 3-6 luni”.

Aceste lichidităţi completează fondurile proprii disponibile la nivelul grupului, arată MedLife.

Mai mult decât atât, există şi o discuţie despre ce investiţii se pot face în acest moment pentru perioada post coronavirus, precum dezvoltarea de centre de tratament pentru recăpătarea funcţiilor pulmonare, testarea şi monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni medicale incompatibile cu virusul SARS-CoV-2 (boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet, pacienţi oncologici, etc). Avem convingerea că în viitorul apropiat, pe termen mediu şi lung, nevoia de servicii medicale va creşte substanţial. Ca urmare a acestor măsuri, conducerea MedLife consideră ca dispune de suficiente lichidităţi pentru a asigura solvabilitatea grupului în urmatoarele luni de incertitudine şi de a susţine reluarea activităţii pe măsură ce condiţiile de piaţă se vor îmbunătăţi”, arată Medlife.

În cazul în care situaţia o va cere, compania precizează că este pregătită să impună măsuri suplimentare faţă de cele anunţate deja.

MedLife nu poate estima cât de afectate sunt afacerile de pandemia de coronavirus.

Compania a atras oprobriul la începutul pandemiei de coronavirus, când a anunțat că nu va mai primi pacienți cu afecțiuni respiratorii, pentru a nu îmbolnăvi alți pacienți, cu toate că spitalele publice deja făceau eforturi pentru a face față cazurilor de COVID 19. 

.

Comentarii Facebook