MedLife refuză să primească pacienți cu probleme respiratorii, pentru a nu-și afecta afacerile


MedLife, cel mai mare operator privat de sănătate, nu mai primește pacienţii cu probleme respiratorii acute pentru a nu-i pune în pericol pe pacienții cu alte patologii. 

În contextul numărului crescut de solicitări venit din partea pacienţilor cu patologie respiratorie, am decis să restrângem pentru o perioadă limitată programul de consultaţii în cazul pacienţilor adulţi cu patologie respiratorie acută pentru a putea asigura un flux optim şi a păstra în siguranţă pacienţii care se adresează pentru alte patologii. În cazul copiilor până în 18 ani programul nu a suferit modificări”, au transmis reprezentanţii MedLife pentru ZF.

Toate unităţile MedLife funcţionează în regim normal, implementând metodologia de supraveghere a noului coronavirus, în funcţie de deciziile Institutului Naţional de Sănătate Publică”.

MedLife are peste 6.600 de angajaţi în spitalele şi clinicile reţelei din ţară.

În România s-a ajuns la 59 de cazuri de coronavirus, iar evoluția este numai la început la nivel European.

-----------------------------------

UPDATE 13.03.2020

Redăm mai jos poziția MedLife:

Ca urmare a mesajelor care au circulat în spațiul public, revenim cu următoarele precizări:

În data de 12 martie, ca urmare a unui număr crescut de solicitări din partea pacienților cu afectiuni respiratorii acute, am decis sa creăm noi circuite în clinicile MedLife și sa modificăm intervalele de consultații pentru toate specialitatile, astfel incat sa crestem siguranța pacienților care intra în clinicile noastre.

Împreună cu medicii epidemiologi și igienisti am recalibrat fluxurile interne, astfel incat gravidele, pacienții oncologici, pacienții cu diabet, pacienții cu boli cardiovasculare sau alte patologii sa nu se intersecteze cu pacienții care se confruntă cu afectiuni respiratorii acute (simptomatologie similară celei înregistrate în cazul COVID-19). Considerăm ca a fost o decizie responsabilă și corecta pentru toți pacienții noștri și ne-o asumăm.

În continuare facem eforturi pentru a functiona in parametri optimi, avand ca prioritate zero siguranța epidemiologica a pacienților și personalului medical. Vom reprograma pacienții cu afectiuni respiratorii acute care au fost pe listele de așteptare în aceste două zile pentru a fi consultați în cel mai scurt timp de medicii noștri.

Ne cerem scuze pacienților care au avut de suferit din cauza acestor programari. 

Comentarii Facebook