După câteva zile de criză provocată de coronavirus, hotelierii cer ajutoare de la stat


După câteva zile de la declanșarea pandemiei de coronavirus, hotelierii se plâng că turismul a scăzut cu 44% și va ajunge la 70-75% , a declarat Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.

Numai în București veniturile din cazări au scăzut la hotelurile din București cu aproape 44%, desi tariful mediu a scăzut cu 14%.

Nu e cerere, gradul ocupare scade. Suntem cu baioneta la picior”, a afirmat președintele Federației Industriei Hoteliere din România, citat de Digi 24.

Acesta crede că nu ar trebui anulate vacanțele plătite, cu amânate. ”Dacă se cer banii înapoi, se încurcă și mai mult lucrurile”, a spus Ile.

Ce solicită patronatele: 

scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru lunile martie, aprilie şi mai, cu posibilitatea prelungirii la 6 luni în cazul extinderii crizei;

amânarea plăţii TVA şi a taxelor locale aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de 6 luni, fără penalizări şi dobânzi, ca şi formă de creditare cu dobândă zero a industriei turismului;

plata imediată a datoriilor statului către operatorii de turism - plata contribuţiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, plata TVA de recuperat, ca şi plăţile facturilor de prestări servicii pe care diverse instituţii ale statului le au de făcut către operatorii de turism;

asigurarea unui fond de urgenţă pentru finanţarea creditării operatorilor din turism prin susţinerea dobânzilor din bugetul statului.

Comentarii Facebook