Mai mulți români vor putea obține tichete de alimente! Plafonul maxim de venituri până la care o persoană poate obține vouchere sociale a fost majorat


Sprijinul material sub forma tichetelor sociale pentru alimente, va ajunge la mai mulți români. Guvernul a adoptat mecanismul de implementare pentru aceste tipuri de ajutoare, pentru perioada 2024-2027, iar plafonul maxim al veniturilor unei persoane a fost majorat. 

Astfel, vor putea beneficia de tichetele de masă, persoanele care obțin un venit de 2.000 de lei, faţă de 1.700 de lei, cât era în trecut. 

„Guvernul a adoptat hotărârea pentru aprobarea mecanismului de implementare a măsurilor de acordare în perioada 2024-2027 a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, din rândul pensionarilor sau a persoanelor cu dizabilităţi.

Plafonul maxim de venituri până la care o persoană poate beneficia de tichete sociale electronice pentru alimente şi mese calde a fost majorat la 2.000 de lei, faţă de 1.700 de lei, valabil anul trecut.

 Pentru anul în curs, tichetul are o valoare nominală de 250 de lei şi se acordă o dată la două luni, iar banii respectivi pot fi folosiţi exclusiv pentru achiziţionarea de alimente şi mese calde şi pot fi utilizaţi în termen de 12 luni de la data fiecărei alimentări", a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Cine poate beneficia de tichetele de alimente

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa Caselor de Pensii Sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • personele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
  • familiile şi persoanele singure care au dreptul la ajutorul de incluziune;
  • persoanele fără adăpost.

Mai mult, o altă măsură de sprijin aprobată începând din 2024 este ca persoanele din categoriile menţionate mai jos să beneficieze şi de un pachet cu alimente, în cuantum de maximum 125 de lei, o dată la şase luni.

  • familiile şi persoanele singure care au dreptul la ajutorul de incluziune;
  • membrii familiilor beneficiare de ajutor pentru familia cu copii, persoanele/familiile victime ale calamităţilor, persoanele dependente, precum şi oamenii care locuiesc în aşezările informale.

Cardurile vor fi alimentate, pentru prima dată în 2024, în luna februarie. 

„Primele alimentări ale acestor tichete electronice pentru anul 2024 se vor face în următoarele săptămâni, la jumătatea lunii februarie, după ce, împreună cu autorităţile acreditate şi cu autorităţile locale, se va face un nou inventar al persoanelor beneficiare de acest program, având în vedere că plafonul, menţionez încă o dată, a fost ridicat pentru anul în curs la 2.000 de lei", a mai afirmat Constantin.


Comentarii Facebook