Sambata 4 Februarie

Mai multe categorii de persoane vor primi bani de la stat. Ce acte trebuie depuse până pe 15 octombrie


Persoanele singure sau familiile cu venituri mici care nu își permit să plătească facturile de încălzire în sezonul rece pot cere ajutor de la stat până pe data de 15 octombrie.

Ajutorul de stat este acordat sub forma unei sume cu care persoanele cu venituri reduse pot acoperi o parte din costruile pentru încălzire în sezonul rece, potrivit zf.ro.  Acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței este reglementat de Legea 226/2021 a consumatorului vulnerabil. Prin „sezon rece” se înțelege perioada de cinci luni cuprinsă între 1 noiembrie 2022 și 31 martie 2023

Perioada sezonului rece poate fi prelungită/redusă într-unul sau mai multe judeţe la solicitarea consiliilor judeţene, cu avizul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

Perioada de prelungire/reducere a sezonului rece, precum şi procedura de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în această perioadă se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ajutorul se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, după caz, iar suma aferentă pentru compensarea procentuală se suportă din bugetul de stat.

Ajutorul pentru încălzire se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei, veniturile acesteia şi sistemul de încălzire utilizat.


Comentarii Facebook