Mafia imobiliară va pune mâna pe un alt teren de valoare al Clujului. Se vinde terenul de la tipografia Ardealul. Iarăși blocuri?


Trenul de 15.000 de mp, din cartierul Mărăști, unde funcționa Imprimeria Ardealul, este scos la vânzare după ce compania de stat a fost dusă în insolvență de grupuri de interese. 

Tipografia Ardealul este proprietatea Ministerului Culturii, prin compania Coresi. Terenul este extrem de valoros, dar acum este scos la vânzare pentru a fi acoperite găurile. Rețeta este simplă, și a mai fost folosită în zeci de întreprinderi de stat: forțezi acumularea de datorii, iar apoi fabrica se vinde pe bucăți la fier vechi, cireașa de pe tort fiind terenul, de cele mai multe ori în zone centrale. 

Deși în iunie 2019, Ministerul a negat vânzarea terenului, acum lucrurile arată exact invers. 

Pe ușa de acces de la Imprimeria Ardealul din Cluj-Napoca a fost postat un anunț, care arată tocmai că terenul se vinde pentru suma de 14.5 milioane de euro. Anunțul poartă antetul societății Victrix Capital SRL, societatea care se ocupă de reorganizarea judiciară a Companiei Coresi, scrie Evz.ro.

Angajații Imprimeriei Ardealul din Cluj-Napoca au fost disponibilizați, a doua oară în acest an.

În luna martie 2019, o comisie trimisă de conducerea Coresi SA, care controlează Imprimeria Ardealul Cluj, a încercat să închidă societatea de stat.

Le-am explicat ca noi avem profit și ca avem în lucru comenzi de peste un milion de lei și ca in 13 mai 2016 pierderea lunara medie era de 90.0000 de lei, iar pe 2018 pe ultimele 8 luni am avut un profit de peste 200.000 de lei, iar pe luna ianuarie 2019 profitul a fost de aproape 37.000 lei, cu toate piedicile puse de conducerea CNI Coresi. Dacă in 13 mai 2016 aveam datorii de peste 305.000 lei la hartie, peste 200.000 lei la energie electrică și gaze și peste 60.000 lei la materii prime și materiale tipografice altele decat hartia. Toate aceste datorii au fost plătite în cursul anului trecut. I-am informat ca domnul ministru al Culturii și Identității Naționale a emis un document prin care solicita administratorului judiciar convocarea AGA pentru a fi schimbat administratorul special. Aceasta ședința va avea loc în data de 27.03.2019. In aceasta situatie actionarul unic, Statul Roman prin Ministerul Culturii și Identității Naționale dorește sa salveze tot ce se poate din CNI Coresi de la praduiala actualei conduceri a CNI Coresi. Dorim sa mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în apărarea patrimoniului și salvarea locurilor de muncă: Domnul Dumitru Costin - președinte BNS și domnul Matei Bratianu, domnii deputați Cornel Itu, Horia Nasra, si Corneliu Olar, domnului Aurel Chereches - prefect și tuturor membrilor Comisiilor de Dialog Social, domnilor secretari de stat Alexandru Pugna și Gheorghe Popa și nu în ultimul rand domnului Ministru al Culturii și Identității Naționale - Daniel Breaz”, a explicat atunci Mircea Giurgiu, fost deputat PDL și lider de sindicat, revenit în funcția de director al Imprimeriei Ardealul Cluj.

Angajații susțineau încă de atunci că mafia imobiliară își dorește terenul pe care sunt amplasate halele Imprimeriei Ardealul, teren extrem de mare și de valoros.


Comentarii Facebook