Ligia Deca promite că va face toate eforturile să mărească salariile dascălilor, de la 1 ianuarie: „Profesorii vor primi 50% din creșterea salarială''


Ligia Deca promite că salariile profesorilor vor crește dar este încă nesigură dacă Coaliția își va putea respecta promisiunea de a mări plata dascălilor începând cu 1 ianuarie, informează Euronews.ro.

 „Există un act normativ în vigoare care spune că de la 1 ianuarie, profesorii vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă. Este și un angajament politic al Coaliției, iar eu voi face tot ceea ce ține de mine pentru că acest angajament să se respecte” a declarat ministrul Educației. 

Aceasta a menționat faptul ca legea salarizării s-ar putea să nu fie gata până la termenul propus, ceea ce ar impiedica creșterile salariale promise, însă trebuie căutate metode alternative. 

,,Eu cred că chiar dacă noua lege a salarizării, să zicem că nu este gata până la 1 ianuarie, deși eu cred în continuare că trebuie să avem un astfel de act normativ, trebuie să găsim o soluție chiar și pe actuala legislație pentru ca profesorii să primească ceea ce li s-a promis” a adăugat Ligia Deca.


Comentarii Facebook