Legea falimentului personal a fost adoptata tacit de Senat

Senatul a adoptat tacit Legea falimentului personal, dupa ce acest proiect a primit avizul Comisiei Juridice. Legea va fi trimisa Camerei Deputatilor, care este for decizional.

 

Proiectul prevede ca romanii care si-au piedut locul de munca sau li s-au redus salariile nu vor mai putea fi executati silit de catre banci, pentru ca vor intra sub protectia Tribunalului. In aceste cazuri, datoriile catre banci ale rau-platnicilor vor fi esalonate pe mai multi ani. Asta numai in cazul in care instanta va considera ca falimentul persoanei fizice este scuzabil.

 

Persoanele aflate in astfel de cauze vor fi nevoite sa prezinte instantei un plan de redresare, prin care sa promita ca vor achita lunar cate 75% din datoriile catre creditor. In cazul in care instanta decide ca falimentul a fost fraudulos, persoana respectiva nu va mai putea accesa imprumuturi bancare pe o perioada de cel putin cinci luni.

 

Proiectul de lege a starnit nemultumiri in randul bancherilor, care considera ca toti rau-platnicii vor cere falimentul ca sa scape de plata unui sfert din datorie.

Comentarii Facebook