Lactate contrafăcute în magazinele din România! Care sunt cele mai comune metode prin care producătorii încearcă să vă păcălească


În piețele și magazinele din România, lactatele autentice și naturale sunt din ce în ce mai greu de găsit.

Potrivit testelor realizate de inspectorii sanitar-veterinari, multe dintre lactatele vândute în țară sunt falsificate, informează realitatea.net.

Lactatele sunt foarte ușor de contrafăcut iar, din păcate, neregulile pot fi găsite doar în laboratoare.

Cea mai des întâlnită metodă prin care producătorii încearcă să-și păcălească clienții este ,,lungirea” laptelui din care sunt produse brânzeturile, cu apă. O altă metodă este și cea a înlocuirii tipului de lapte din care este de obicei făcut produsul cu altul, mai ieftin, de exemplu cel de capră cu cel de vacă.

Probleme există și la etichetele produselor, unii producători trecând pe ambalajele iaurtului sau smântanii, un procentaj de grăsime mai mic decât cel real. 

Mai mult, unii producători adaugă și o cantitate de sare, mult mai mare decât cea trecută pe etichetă, pentru a păstra mai mult produsul ,,proaspăt”. De asemenea, în brânzeturi pot fi adăugate și alte grăsimi vegetale sau chiar făină de grâu,  amidon, albuş de ou, gelatină sau alte substanţe amidonoase, pentru a le spori volumul.

Producătorii fac aceste lucruri pentru a tăia din costuri și a obține câștiguri financiare mai mari, în ciuda faptului că aceste schimbări pot afecta calitatea produsului și implicit sănătatea consumatorului. 


Comentarii Facebook