La Cluj se realizează o broşură cu preţurile medii ale imobilelor vândute sau cumpărate

 

Primăria Cluj-Napoca va publica o broşură cu informaţii privind preţurile medii la care se tranzacţionează imobilele din oraş, pe străzi și cartiere.

 

Sunt implicat într-un proiect pilot cu o primărie, cea din Cluj, de unde sunt, ca aceasta să strângă într-o broşură toate tranzacţiile care au avut loc într-un an. Aceasta va conţine un preambul despre piaţa imobiliară, harta localităţii, numărul tranzacţiilor realizate într-un an, valoarea medie de tranzacţionare a imobilelor, precum şi limitele minime şi maxime”, a declarat preşedintele ANEVAR, Adrian Vascu.

 

Primăria adună într-o bază de date informaţiile despre tranzacţiile imobiliar.

 

Luăm harta imobiliară a zonei, tranzacţiile aferente fiecărui cartier, apoi le punem pe tipuri de proprietăţi şi începem să analizăm preţurile de vânzare. Vom putea să restrângem limita minimă şi maximă de vânzare. Va fi o broşură destinată cetăţenilor cum şi la ce preţuri s-au vândut imobilele (...) Încă nu s-a stabilit dacă broşura va fi gratuită sau contra cost”, a menţionat Vascu, citat de Mediafax.

 

Dacă pe o anumită stradă sau grup de străzi s-au înregistrat puţine tranzacţii, datele fiind neconcludente, analiza va fi extinsă la nivel de zonă, cel mult de cartier.

Comentarii Facebook