Bugetarii primesc TICHETE DE VACANŢĂ în valoare de 5.100 de lei

 

Bugetarii vor primi tichete de vacanţă în valoare de maxim 5.100 de lei, conform unei decizii a Camerei Deputaţilor. 

  

Deputaţii au adoptat proiectul cu 215 voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi 100 abţineri.

 

”Prin legea tichetelor de vacanţă pe care noi o susţinem şi în care am modificat sintagma tichete de vacanţă cu vouchere de vacanţă avem o modalitate modernă de emitere a acestora în regim electronic fără costuri suplimentare, fără intermediari, în aşa fel încât voucherele de vacanţă să ajungă la beneficiarii finali. Voucherele de vacanţă pot fi urmărite 100% într-un sistem fiscalizat, ceea ce scoate din zona gri operatorii şi vor putea fi emise numai pentru operatorii clasificaţi în sistemul naţional”, a afirmat ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, în plenul Camerei Deputaţilor, citat de Agerpres.

 

Potrivit proiectului, instituţiile publice, regiile autonome, societăţile reglementate la care statul este acţionar unic sau majoritar, societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda vouchere de vacanţă.

 

Aceste vouchere vor fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agenţiile de turism autorizate de Ministerul Turismului şi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice pe teritoriul României.

 

Autoritatea Naţională pentru Turism emite aceste vouchere, iar angajatul care beneficiază de vouchere de vacanţă nu mai beneficiază în cursul anului fiscal de bilete de odihnă.

 

”Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de vouchere de vacanţă reprezintă contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal”, se arată în proiect.

Comentarii Facebook