La Cluj, 5 firme intra zilnic in faliment si alte 7 isi suspenda activitatea

In prima luna a anului, 148 de firme din judetul Cluj au intrat in insolventa pentru ca nu si-au mai putut plati impozitele si taxele catre stat


Potrivit statisticilor Oficiului National al Registrului Comertului, 148 de firme clujene au intrat in procedura de insolventa de la inceputul anului, Clujul fiind judetul cu cele mai multe cazuri de acest fel, dupa Bucuresti, unde au fost 238. La un calcul simplu rezulta ca, in medie, in fiecare zi aproape 5 firme din judetul Cluj demareaza procedurile de intrare in insolventa.


Aceleasi statistici arata ca, in ianuarie 2010, 241 de firme si-au suspendat activitatea, de trei ori mai multe decat in ianaurie 2009, cand au fost inregistrate 72 de suspendari. Si numarul patronilor care au cerut dizolvarea voluntara a firmelor a crescut de trei ori. In ianuarie 2010 s-au inregistrat 31 de cazuri, fata de 10 in aceiasi luna a anului trecut.

 

Oamenii de afaceri clujeni, reuniti in Liga Intreprinzatorului Roman, sunt nemultumiti de actualele reglemetari fiscale si cer imbunatatirea legislatiei si stimularea investitiilor in 2010. Liga solicita acordarea unui ajutor de stat in regim de urgenta pentru IMM-uri si emiterea de bilete la ordin de catre administratiile locale catre furnizori, pentru inlaturarea blocajului financiar generat de neplata datoriilor institutiilor bugetare.

Comentarii Facebook