Marti 26 Mai

Klaus Iohannis: Guvernul e pregătit să dea MÂINE o OUG pentru amânarea plății ratelor bancare


Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, miercuri, pe premierul Orban și alâi miniștri la Cotroceni, la o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Astfel, după șeință, șeful statului a precizat că s-au pregătit două măsuri convenite cu Executivul, printre care și o Ordonanță de Urgență Guvernamentală pentru amânarea plății ratelor bancare. Măsura va fi valabilă atât pentru persoanele fizice, cât și pentru firme.

Am discutat despre finanțele publice ale României. Am putut să constat că la nivelul guvernului există multe proiecte foarte bune, multă implicare și dorință de a reolva problemele românilor și ale firmelor.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înțeles că și românii au probleme imense, și firmele au probleme foarte mari.

Criza sanitară se va termina la un moment dat și vrem ca România să fie în situația de a reporni imediat economia.

Două chestiuni aș vrea să spun, două măsuri convenite cu premierul și miniștrii:

Prima: se conturează o rectificarea bugetară extraordinară pe două paliere. E nevoie de alocări mai mari pentru sănătate, e prima prioritate și e nevoie de oameni și de bani.

A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu și e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul lor.

A doua măsură mare: guvenrul e pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firme. La cererea clienților, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, adică la finalul anului. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni”, a fost declarația președintelui.

Comentarii Facebook