Vineri 27 Ianuarie

Kelemen Hunor, despre sporuri: „Dacă în secolul 21 spui că e un risc să lucrezi la calculator, atunci nu mai deschizi calculatorul”


Vicepremierul Kelemen Hunor spune că bugetarii vor avea aceleași venituri anul acesta, dar sporurile pe care le primesc angajații la stat urmează să fie analizate. El a dat exemplul sporului de risc pentru cei care lucrează pe computer, care în opinia sa ar trebui eliminat, pentru că acum „toată lumea lucrează la calculator”.

Sunt convins că sunt și sporuri de care nu am aflat. În 2021, aceste sporuri rămân în interiorul venitului lunar. Vom face o analiză a tuturor sporurilor și o modificare a legii salarizării urmează să fie făcută”, a spus Kelemen Hunor.

Sporul de risc pentru computer trebuie să dispară

Există un spor de risc când lucrezi la calculator. Nu cred că trebuie păstrat, pentru că toată lumea lucrează la calculator. În secolul 21 să spui că e un risc să lucrezi la calculator, atunci aruncă și telefonul mobil la gunoi și să nu mai deschizi calculatorul. Nu se poate, nu cred că există un astfel de risc”, a adăugat el.

Vicepremierul a mai precizat că în 2021 veniturile nu vor fi mai mici în sectorul bugetar, ci vor fi la nivelul anului 2020.

Dan Barna este de acord cu Hunor

Discuția cu sporurile va fi și în Parlament. Evident că le-am identificat. Suntem de acord cu toții că sporul că lucrezi cu calculatorul, ca și condiție vătămătoare, este un spor care nu are nicio justificare. Fiecare dintre noi lucrează în fiecare zi cu calculatorul și nu există nicio justificare de a primi un spor suplimentar pentru că ești expus la condiții vătămătoare. E doar un exemplu”, a spus acesta.

Aceste declarații vin în contextul în care fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a făcut public un centralizator al sporurilor din domeniul bugetar. Aceasta spune că a identificat până acum șapte domenii, între care învățământ, sănătate, ordine publică sau administrație și peste 50 de tipuri de sporuri, de la spor pentru periculozitate sau suprasolicitare neuropsihică, până la munca în ture și spor de consemn la domiciliu.


Comentarii Facebook