Marti 29 Noiembrie

Jobul pentru care nu se găsesc angajați, nici la salariul de 14.000 de lei. Nu e nevoie de facultate


Există domenii în care nu se găsesc angajați nici pe salarii enorme. Deși prețurile cresc de la o zi la alta, iar angajatorii oferă un salariu mult peste media salariilor din România, posturile rămân libere.

Fermierii români spun că nu găsesc tractorişti, deşi i-ar plăti cu sume între 4.000 şi 14.000 de lei „în mână". Motivul este acela că românii care au experienţă preferă să plece în străinătate, deși au salarii nete lunare și de 10.000 de lei, scrie romania.europalibera.org.

Forța de muncă specializată în agricultură este tot mai greu de găsit în România, se plâng marii agricultori și președinții asociațiilor de profil. Poate cel mai surprinzător exemplu oferit de aceștia este lipsa tractoriștilor. Astfel, fermierii se plâng că, deși au utilaje care costă sute de mii de euro, nu are cine să le manevreze. Nu se mai găsesc tractoriști, potrivit sursei citate.

Cel mai mic salariu este de 4.000 de lei, pentru angajații care lucrează pe utilaje mai puțin costisitoare. Sunt câțiva angajați care într-adevăr ajung la 12.000–14.000 de lei", povestește Dimitrie Musca, administratorul fermelor Combinatului Agroindustrial Curtici.

Cel puțin 300-400 de tractoriști lipsesc fermelor românești, conform estimărilor trimise de asociațiile agricole într-un memoriu către Ministerul Agriculturii.

Comentarii Facebook