Duminica 28 Aprilie

Jachetele de toamnă pentru dame - Confort VS stil, o dilemă pentru fiecare doamnă şi domnişoară


Perioadele de tranziţie de peste an sunt cele mai delicate în ceea ce priveşte outfit-ul feminin, fiind specifice zilelor răcoroase şi umede, dimineţilor ceţoase şi serilor străbătute de pale de vânt supărătoare. Astfel, îmbrăcămintea de tranziţie ar trebui să deţină multe caracteristice, tocmai pentru a putea atinge anumite standarde stilistice, dar şi de a oferi confort termic şi protecţie în faţa umidităţii şi vântului. O ţinută de tranziţie ar trebui să fie în tendinţe, dar şi comodă, să fie potrivită anumitor dress-code-uri, în acelaşi timp funcţională şi practică.

Ce înseamnă jacheta de tranziţie?

Vestimentaţia de tranziţie este caracterizată de o tentă mediană, localizată între abordarea  greoaie de iarnă şi cea lejeră specifică  ţinutelor de vară. Ţinutele de toamnă nu vor fi complete şi nu vor oferi confortul termic dorit, dacă nu li se va adăuga o jachetă de tranziţie lejeră, practică, funcţională şi uşoară. PRM vine în întâmpinarea doamnelor şi domnişoarelor cu cele mai noi tendinţe în materie de jachete şi geci de toamnă, oferindu-le posibilitatea de a alege modelul care va corespunde cel mai bine preferinţelor fiecăreia. 

De la jachetele din blugi, stofă sau  fâş, până la cele realizate din fibre impermeabile, gama pusă la dispoziţie va oferi fiecăreia posibilitatea de face cele mai inspirate alegeri, astfel încât să îşi poate concepe un look de toamnă impecabil, modern şi funcţional. Se pot alege jachetele simple şi scurte, la fel de bine optându-se şi pentru  modelele ample, accesorizate cu glugă, buzunare şi cordoane. În ceea ce priveşte cromatica toamnei, noile tendinţe ies la rampă cu tonuri vii şi energice, conferind anotimpului autumnal un aer tineresc şi plăcut. 

Confort sau stil?

Alegând jacheta de toamnă potrivită, doamnele vor reuşi să combine în aceeaşi ţinută confortul şi stilul vestimentar, se pot proteja de răcoarea zilelor de toamnă purtând modelul care le va scoate cel mai bine în evidenţă abordarea şi tendinţele în materie de outfit, obţinând în acelaşi timp atât confort, cât şi un aspect plăcut.  Varietatea de modele pusă la dispoziţie, oferă fiecăreia şansa de a descoperi jacheta sau geaca în care se va simţi frumoasă, în acelaşi timp, protejată de umezeala şi răcoarea toamnei. 

Cum alegi jacheta potrivită?

Jachetele de tranziţie se aleg în funcţie de stilul vestimentar preferat şi de cadrele frecventate cel mai des. Astfel, pentru o ţinută sport formată din blugi şi o bluză cu mânecă lungă, sau din  pantaloni leggings şi un pulover over-size, o jachetă de lungime medie realizată din denim, poate reprezenta cea mai bună alternativă.  O ţinută  casual formată din pantaloni kargo şi  încălţăminte cu toc, se va potrivi cel mai bine cu o jachetă scurtă din stofă sau denim, într-o cromatică puternică şi îndrăzneaţă. Pantalonii trei-sferturi din stofă pot constitui un element vestimentar de toamnă, alături de o pereche de bocăncei şi o jachetă scurtă din stofă.

Jachetele accesorizate cu cordon şi buzunare, sunt ideale pentru ţinutele office. Se pot purta cu o  pereche de pantaloni drepţi şi un pulover simplu,  cu o fustă midi şi o cămaşă simplă. Jachetele sport scurte realizate din fâş sau alte fibre impermeabile, sunt potrivite ţinutelor sport, cadrând foarte bine cu pantalonii de trening şi perechea preferată de sneakers. 

Astfel, jacheta de tranziţiei se va dovedi o piesă vestimentară foarte practică şi confortabilă, în acelaşi timp modernă şi în tendinţe, satisfăcând preferinţele doamnelor în materie de outfit de toamnă, indiferent cât de pretenţioase şi sofisticate ar fi. Croielile variate, texturile confortabile şi culorile energice vor transforma jacheta de toamnă în must-have-ul sezonului răcoros. 

Comentarii Facebook