ITM Cluj a amendat la "ordin" hoteluri si restaurante cu 32.000 de lei

 

ITM Cluj a amendat mai multe hoteluri si restaurante cu 32.000 de lei, in principal pentru neregulile privind munca la negru si sanatatea si securitatea in munca.

Purtatorul de cuvant al ITM Cluj, Corina Gavrilut, a declarat ca aceste controale au fost initiate la ordinul inspectorului general de stat al Inspectiei Muncii Bucuresti.

"ITM Cluj a realizat, vineri, un control in domeniul serviciilor, la hoteluri si restaurante, la care au participat circa 40 de inspectori ai institutiei, plus 6 inspectori de la ITM Bistrita. Au fost aplicate, in total, amenzi in valoare 32.000 de lei pentru nereguli in ceea ce priveste relatiile de munca si securitatea si sanatatea in munca", a declarat Corina Gavrilut.
 
Controlul a vizat 21 de hoteluri si restaurante, dintre care 6 au fost sanctionate cu amenzi.

"Au fost aplicate doua amenzi pentru munca fara forme legale, fiind depistate doua persoane care lucrau la negru. Amenzile au fost de 6.000 de lei", a spus purtatorul de cuvant al ITM Cluj.

In privinta securitatii si sanatatii in munca, au fost sanctionati 18 angajatori si au fost aplicate patru amenzi in valoare de 26.000 de lei.

Intre nereguli s-au semnalat lipsa autorizatiei de functionare, lipsa instruirii angajatilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca, lipsa registrului cu accidentele de munca.

Controalele au fost facute in Cluj Napoca, Gherla, Dej, Turda si Campia-Turzii.

Comentarii Facebook