Iohannis a promulgat legea care reduce TVA la 5% pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice şi panourile solare termice


Pompe de căldură, panouri solare şi fotovoltaice, mult mai accesibile pentru români. Klaus Iohannis a semnat legea! 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea care reduce TVA de la 19% la 5% pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice şi panourile solare termice. Legea va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege promulgat are ca obiect de reglementare completarea art.291 alin.(3) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul reducerii cotei de TVA, aferentă livrărilor de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare termice, de la cota standard de 19%, la 5% asupra bazei de impozitare, în scopul reducerii consumului de energie electrică şi a dependenţei consumatorilor faţă de volatilitatea pieţei de profil.

Iniţiatorii legii, adoptate în Parlament, au susţinut că reducerea TVA va duce la apariția de noi prosumatori care vor putea să își reducă factura la energie și să dea surplusul de producție în sistemul energetic, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook